Kell-e nekem okos ház?

Sokan úri hóbortnak tarják az okos otthon rendszereket. Sokan úgy vélik, hogy bár, ma már a technikai lehetőségek, eszközök adottak, a felhasználói igény még hiányzik. Cserébe ezek a rendszerek drágák.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

 • Gazdaságosság, megtérülés, energia megtakarítás
  • Az elérhető energia megtakarítás belátható időn belül fedezze a beruházási költségeket.
 • Valóban hasznos, kényelmi-, komfort funkciók
  • Egy kényelmi funkciónak akkor van értelme, ha tényleg hasznos, és tényleg használjuk is. Elsőnek jó ötletnek tűnik a világítás mobiltelefonról történő kapcsolgatása, de higgyék el, már néhány nap után teher lesz a mobil keresgetése, egy villanykapcsolás miatt.
 • High-tech faktor
  • Sokan szeretjük a menő kütyüket.

  Mi úgy gondoljuk, hogy a valóban szükséges funkciók megvalósítása kényelmesebbé, gazdaságosabbá teheti otthonunkat. Hogy mik ezek a funkciók, területek, az mindenkinél más. Van akinek a gazdaságosság, az energiatakarékosság a legfontosabb. Másoknak a kényelem minden pénzt meg ér. Megint másoknak fontos, hogy a legmodernebb high-tech, hang-vezérelt okos otthonába lássa vendégül barátait, besöpörve az irigy pillantásokat.

  Előnyök

 • Megfizethető eszközök, megoldások
  • Cégünk egyik célkitűzése, hogy elérhető árú, megbízható eszközöket biztosítsunk vásárlóinknak. Szerencsére, ma már ez korán sem lehetetlen. Kérje ajánlatunkat!
 • Energia megtakarítás
  • Rendszereink fejlesztésekor nekünk is ez volt az elsődleges szempont. Saját tapasztalataink alapján 10-25% energiamegtakarítás érhető el a fűtés-, hűtésvezérlés, árnyékolás és szellőztetés megfelelő automatizálásával. És nem utolsó sorban a folyamatosan gyűjtött adatok elemzésével. Az ingatlan hőtartó képességének meghatározása, az ideális felfűtési meredekség beállítása a külső-, belső hőmérsékletek alapján, a kazán előfűtési idejének szabályzása, a visszatérő víz hőmérsékletének monitorozása, a páratartalom mérése, szabályzása. Mind megannyi energiamegtakarítási lehetőség, mely adatok beszerzése, saját ingatlanunkról eddig szinte lehetetlen volt.
 • Falbontás, kábelezés nélküli telepíthetőség
  • Nem csak kényelmes. Jelentős beruházási költségeket spórolhatunk, ha nem kell kábelezni, vésni, vakolni, festeni.
 • Kényelmi funkciók
  • Ki ne szeretné a kényelmes megoldásokat. Valljuk, hogy az okos ház van értünk, és nem mi, az okos otthonunkért.
 • High-tech kütyük
  • Mi sajnos imádjuk ezeket. A hangvezérlés még kényelmesnek és hasznosnak is mondható. De egy 40 cm-es 6 szabadságfokú robotkar, lássuk be ugyan rendkívül menő, de sajnos még egy okos otthonban is haszontalan.
   Most éppen egy automata kávéfőzőt okosítunk. Kávét már tud főzni, időzítve reggel, telefonról távirányítva, vagy a "kérem a kávémat" vezényszóra. Tud szólni este, ha kevés a víz, vagy a kávé, esetleg üríteni kell a zacctartályt. Már csak egy apró problémánk van vele, nem tudja behozni reggel az ágyba a kávét :)

  Aggályok, kérdések...

  Ha nincs áram, nem lesz fűtés, világítás?
  Nem lesz. De gondolom most is így van, a gázkazánok működéséhez áram is kell. Ezért is kell minden lakóingatlanba másodlagos fűtés (kályha, kandalló). Viszont a fűtés szünetmentesítés ma már relatíve olcsón megoldható.
  Ha nincs internet, nem lesz fűtés?
  De igen. A ha a központi vezérlő és a szenzorok, beavatkozók a helyi hálózatra kapcsolódnak, minden további nélkül működik a rendszer.
  Internetre csatlakozik az okos házam. Aggódjak a biztonság miatt?
  Igen. A biztonságot mindig tartsa szem előtt. De ne aggódjon jobban, mint amikor a netbankot használja. A komoly gyártók, komoly energiát fektetnek az okos otthonok biztonsági problémáinak hatékony kezelésébe. Mivel ezek elsősorban informatikai eszközök, informatikai biztonsági problémákat kell szem előtt tartaniuk a fejlesztőknek.
  Mi úgy gondoljuk, hogy viszont a biztonságtechnikai berendezések (ajtózárak, riasztók) vezérlése rejthet komolyabb biztonsági kockázatot. Ezen a területen kiemelten fontos a biztonság szem előtt tartása.


  Érdeklődés esetén vegye fel felünk a kapcsolatot. Segítünk megtervezni az Ön egyedi igényeinek megfelelő rendszert, pontos és részletes ajánlatot adunk a teljes rendszer kulcsrakész megvalósításához.

  Érdeklődés, ajánlatkérés

  Iratkozzon fel Okos ház hirlevelünkre

  © 2015 VNM Zrt., All rights reserved.